Hvorfor er en SoRoTo tvangsblander ergonomisk?

Lær mer om hva som gjør SoRoTos tvangsmiksere til noen av de mest ergonomiske på markedet.

Generelt sett, er ergonomi et oversett tema på mange arbeidsplasser, og mange av de som utfører fysisk hardt arbeid er uvitende om risikoene de tar fordi de ikke er gode på å plukke opp signaler fra kroppen. Derfor er det vårt mål å informere deg om viktigheten av ergonomi på arbeidsplassen, og å fortsette å utvikle produktene våre i en mer ergonomisk retning.

Produktene våre utvikles med mottoet «av murere for murere», som betyr at ergonomi er innarbeidet i hvert eneste ett av produktløsningene våre. De ergonmiske løsningene i tvangsblanderen vår er noe vi, i samarbeid med ergoterapeut Charlotte Andersen fra Vasegårdens Klinikker ApS, vil belyse i dette innlegget.

 

Tvangsblanderen er mer ergonomisk enn alternativene

Men, først, la oss begynne med det grunnleggende: Hvorfor er en tvangsblander ergonomisk å bruke? Det er fordi du reduserer potensielt kroppslig stress assosiert med ting som å mikse store mengder materiale i en sementbøtte med røreapparat, hvor du personlig må bruke mye manuell styrke for å lage blandingen (forresten, så ble rørevispen vår utviklet med spesielt fokus på ergonomi, men det er en helt egen bloggpost). Et alternativ til tvangsblanderen kan være en trommelblander, men den er mye tyngre å manøvrere, og å tippe trommelen for å transportere blandingen til en trillebår krever mye energi.

Men, hvilke elementer gjør en SoRoTo tvangsblander ergonimisk korrekt? Vel, først og fremst, så veier SoRoTo-tvangsblanderen mindre enn andre tvangsblandere på markedet – for eksempel, er tvangsblanderen vår med en miksekapasitet på 120L 30% lettere enn andre tvangsblandere på markedet med samme miksekapasitet. Med 40L har vi den minste tvangsblanderen på markedet, som i sin tid ble oppfunnet for å fraktes opp etasjene i en høyblokk, men vi har også tvangsblandere så store som 300L, som gir deg et bredt utvalg av modeller som kan møte mange ulike behov.

Videre kan en SoRoTo-tvangsblander høydejusteres ved hjelp av teleskopbeina, som gir en SoRoTo tvangsblander noen av de samme fordelene som et høydejusterbart bord i det å sikre optimal arbeidshøyde. Charlotte Andersen utdyper viktigheten av korrekt arbeidshøyde her:

 

Teleskopbein

“Teleskopbeina på en SoRoTo-tvangsblander lar deg justere maskinhøyden til ditt individuelle behov. Det reduserer stress for kroppen, og lar deg arbeide med hendene i en bedre høyde. Jeg anbefaler å gjøre tungt arbeid med henda 15-20 cm under albuehøyde, som er mulig her”.

“Videre, forbedres tyngdepunktet ditt når du setter teleskopbeina til den høyeste innstillingen, som gjør den betraktelig mye lettere å tippe for transport. På den måten bruker du mindre muskelkraft og legger mindre stress på ryggen enn om mikseren ikke kunne høydejusteres”.

Det er andre fordeler med teleskopbein enn bare høydejustering, ettersom de gjør det lettere å tippe tvangsblanderen når den skal flyttes. En annen ting som gjør en SoRoTo lettere å transportere er lastehjulene plassert på sidene av håndtaket. Dette er fordi lastehjulene gjør det lett og komfortabelt å laste en tvangsblander inn i en trailer eller på planet til en truck, siden du lar hjulene gjøre arbeidet for deg. Dette reduserer skulder- og ryggbelastning, og det beskytter også kjøretøyet ditt siden du eliminerer risiko for skraping.

 

 

Tippe-rist for sementbøtte

Men, det er ikke bare teleskopbeina på en SoRoTo-tvangsblander som bidrar til bedre arbeidshøyde. Et annet element som hjelper med dette er tipperisten for sementbøtten, som lar bøtten være plassert på en mer naturlig høyde. I følge Charlotte Andersen, sparer dette kroppen for mer slitasje enn du kanskje hadde trodd:

“Ved å heve sementbøtten 25-28 cm fra bakken, reduserer du faktisk kroppslig stress med omtrent 50%

…sier hun, og fortsetter: “... Kanskje det overrasker at en relativt liten endring i høyde betyr så mye mindre stress. Dette er derimot på grunn av det faktum at du unngår løft med sårbare deler av kroppen, som nedre del av ryggen din, som er hvorfor tipperisten gir sånn en stor reduksjon i ulig stress, spesielt der”.

Men, en bedre arbeidshøyde er ikke den eneste fordelen ved å plassere sementbøtten på en tipperist. Ved å plassere sementbøtten nærmere åpningen til brettet, reduserer du også risikoen for at bøtten tipper over når blandingen lander i bøtten i stor fart. Derfor trenger du ikke å holde bøtten med en hånd mens du åpner damperen, som er en svært lite hensiktsmessig posisjon.

 

Hvorfor valgte vi å fjerne kniven på toppen?

Det er mange argumenter for og mot kniven på toppen av tvangsblanderen. Våre tidligere modeller av tvangsblandere har vært både med og uten kniver, men av ergonomiske årsaker bestemte vi oss for å fjerne den, fordi vi ønsker å ta ansvar for velferden til våre kunder. Du lurer kanskje på hva det har med å være ansvarlig for din velferd? Det er fordi kniven brukes til å åpne sekker med sement, osv., på en veldig upassende måte for kroppen. Det er fordi at å løfte en sementsekk med armene dine hevet og utstrekt fører til et mye verre løft, basert på National Environment Authority sin guide om løfting, draing og dytting.

For å være mer spesifikk, samarbeidet vi med Charlotte Andersen om å regne ut stresset på intervertebralskivene dine fra å løfte en sementsekk som veier 15 kg, som til slutt kan forårsake diskusprolaps.

” Å løfte en sementsekk som veier 15 kg i de utstrekte armene din skaper et press på platene i ryggen din på nesten 200 kg. En ung, trent mann kan tåle et maksimalt press på platene på omtrent 340 kg. Om du ikke er trent eller ung, tåler du mindre. Det betyr at et enkelt løft med en sementsekk på 15 kg i utstrakte armer kan utsette kroppen din for unødig mye stress”.

Å sette konkrete tall på måten vi behandler kroppen vår gir et godt bilde over den kroppslige slitasjen som kan resultere fra å ha en fysisk hard jobb, og det kan være risikabelt å måtte slippe en tung sekk med sement fra en høyde over skulderhøyde, siden det er akkurat det Charlotte Andersen råder mot å gjøre.

” Med SoRoTos tvangsblander vil du helst løfte sementsekken mens du holder den tett til kroppen, og etterpå plassere den på toppristen på mikseren og åpne sekken med en kniv mens den ligger på toppristen. På den måten unngår du å løfte over skulderhøyde og å vri kroppen. Ved bruk av teleskopbeina kan du sette høyden til en lav høyde, til dess du har helt sementen i mikseren. Du kan også plassere sekken på mikserens tipperist om du ønsker å dele løftet ditt inn i to handlinger”.

 

Er the sparkelholderen bare en salgs-gimmick?

Når vi diskuterer ergonomi snakker vi ofte om vekt og vektfordeling, men det er to spennende egenskaper ved vår tvangsblander som handler om repetetive arbeidsoppgaver, som vi ønsker å nevne i dette blogginnlegget. En er vår sparkelholder, som kanskje virker som et enkelt salgstriks, fordi det ikke er mer enn en liten metallbeholder for sparkelen din. Men, faktisk har tilbakemeldingene fra murerer vært at den er svært nyttig fordi du bruker og legger fra deg sparkelen din uttallige ganger i løpet av arbeidsdagen, og på den måten unngår du å bøye deg mange ganger. I tillegg vet du alltid hvor du finner sparkelen din – så ikke undervurder fordelene av en enkel, men smart, egenskap som en sparkelholder.

Den siste ergonomiske funksjonen vi ønsker å nevne i dette blogginnlegget er blandearmene til maskinen. Det som er spesielt med blandearmene til en SoRoTo-tvangsblander, ergonomisk sett, er at de er svært enkle å demontere og bytte ut uten verktøy. På den måten unngår du å stå bøyd over maskinen i en fremoverlent og lite hensiktmessig stilling mens du demonterer armene, som gjøres på en daglig basis ved rensing av maskinen.

For å si det på en annen måte, er tvangsblanderen et flott valg om du ønsker å beskytte kroppen din så godt som mulig når du blander ulike materialer, og på den måten er det en investering i deg selv og helsen din. Hos SoRoTo gjør vi alt vi kan for å innarbeide ergonomiske løsninger i tvangsblanderne våre, siden vi selv vet hvordan det er å være den som holder sekken.

For å oppsummere de ergonomiske fordelene ved en SoRoTo-tvangsblander, sikrer det korrekt arbeidshøyde med tanke på å løfte sementbøtten og å mikse materialer i brettet, takke være tipperisten og teleskopbeina. Videre forbedres tyngdepunktet med en SoRoTo-tvangsblander, som er grunnet både teleskopbeina og den lette vekten til maskinen. Blandearmene er lette å montere, så du unngår å stå i en bøyd stilling mens du arbeider med verktøy. Lastehjulet gjør den lettere å transportere, som forebygger unødig stress og slitasje for kroppen din.

Du kan lese mer om hvordan arbeide i en ergonomisk stilling på bloggen vår: “5 supre tips for bedre ergonomi”