Hvordan mikse resin i en tvangsblander

Få svaret på hvordan du blander harpiks i en mikser med tvangshandling med en komplett trinn-for-trinn-guide og pakkeliste.

Du har kanskje hørt om resin og de mange fordelene ved produktet, men kanskje er du ikke sikker på hvordan du lager blandingen, eller kanskje du vet mye om produktet, men kunne trengt et par tips til å blande det? Uansett hvilken av disse situasjonene du er i, har vi skrevet dette blogginnlegget for å forberede deg til å blande dette produktet i en tvangsblander. Vi vil gi deg noen gode tips til å lage en resinblanding i tvangsblander, som tillater deg å spare tid og penger, i tillegg til å unngå oversvømmelser og ugress, og mye mer. Videre vil du kunne lese en 5-stegs guide til hvordan prosessen kan se ut når du blander.

Gå rett til guide

 

Kjapt overblikk av å blande med resin

Først og fremst, la oss forklare kort hva resin er: Resin er et kunstig polyuretan-produkt, som ligner på planteharpiks. Det er en veldig sterk lakk som vanligvis består av 2 komponenter, en lim og et herdemiddel. Limet refereres ofte til som komponent A, mens herdemiddelet kalles komponent B i en resinblanding5, og når de to blandes, skjer en kjemisk prosess.

Før du i det hele tatt tenker på å komme i gang med blanding av resin, er det viktig å forberede seg ved å velge basen, før overflaten installeres. For å lære hvorfor dette er så viktig, kan du lese vår 5-stegs guide lengre nede i dette innlegget. Etter å ha valgt eller reparert basen din, er du klar til å blande resinen – det er her du rører sammen limen og herdemiddelet.

Det er viktig å jobbe hurtig, siden resin bare kan jobbes med i 30 minutter. Mens resinen og herdemiddelet røres sammen, vil du blande aggregatet ditt (aggregat kan være ting som småsteiner, grus eller sand) i en tvangsblander. Det er en god idé å gjøre det slik, fordi etter å ha rørt sammen resinen, kan du begynne rett på å blande resinen med aggregatet i tvangsblanderen. Straks resinen er blandet med aggregatet, er du klar til å installere resin-blandingen. 

Les mer om den beste måten å gjøre dette på lengre nede, i 5-stegs guiden vår. 

 

Kort oppsummert, ser prosessen slik ut:

 1. Sørg for at du har den perfekt basen

 2. Bland resinen med en SoRoTo SA120NEG

 3. Bland aggregatet i en tvangsblander, 100-120L anbefales her

 4. Bland det resinbundne aggregatet

 5. Installer det resinbundne aggregatet ditt

 

 

Guide til blandeprosessen 

Om du tenker at gjennomgangen av resinblanding ovenfor gikk litt fort, her er en mer grundig gjennomgang av hva du må passe på i de ulike stegene av prosessen. Dermed, er denne 5-stegs guiden et eksempel på hvordan en typisk prosess av å installere en resinoverflate kan se ut, i tillegg til hva du må være klar over underveis.

 

1. Sørg for at du har den perfekte basen

Dette steget er en viktig forberedelse før du kan begynne å installere overflaten, siden det beste grunnlaget for å installere en resinoverflate er en base uten hull og ujevne områder. Videre, så er ikke overflaten ment å være høyere enn tilliggende plener, blomsterbed, osv., så du vil kanskje begynne med å grave opp, for så å installere betongen med en 18mm tykkelse. 18mm er den vanligste starthøyden for å bygge ting som innkjørsler for vanlige personbiler, mens 15mm er standarden om det bare er for forgjengere.

 

2. Å røre resin

Nå som du er klar til å blande, må du først røre i resinen. Dette er fordi de to komponentene (resinen og herdemiddelet) må blandes sammen, som du burde gjøre med en røremaskin eller en visp. Sørg for å legge en presenning under bøtten du blander i. Bruk en visp som ligner på en SoRoTo® SA120neg, som er negativt skrudd, sånn at den er tiltrukket av midten av vispen og ned til bunnen av bøtten, så risikoen av søl og skvetting utenfor bøtten er forbedret.

Og HUSK å bruke hansker!

Tøm de to komponentene sammen – og sørg for å få ut ALT av herdemiddelet! – og pisk i resinen i omtrent 30-60 sekunder, til det oppnår en homogen, kremet konsistens. Resinen vil endre farge og bli hvitere etter hvert som du rører i den.

Du burde også sørge for at den rørte resinen ikke utsettes for vann. Om det havner vann i den, vil det dannes små krystaller i resinen, og du vil ikke kunne bruke den.

Du kan jobbe med resinen i omtrent 30 minutter, og tørketiden er omtrent 8 timer – om temperaturen er opptil 20°C. Om temperaturen er høyere, vil tørketiden reduseres i stor grad. Om den er 30°C, for eksempel, vil tørketiden halveres!

For sikkerhets skyld, burde du sikre at ingen går eller kjører på overflaten i omtrent 24 timer, selv om resinen tørker fort.

 

3. Å mikse aggregatet

Mens du rører resinen, vil du kanskje tømme den første runden aggregat i tvangsblanderen din. Dette kan være noe som to pakker småstein + 1 pose små småstein.

Kjør aggregatet gjennom tvangsblanderen i omtrent 30 sekunder. Om du bruker flere farger (mulighetene for farger og mønstre er omtrent uendelige med resin), vil de nå være jevnt fordelt, og det meste av støvet er fjernet. Om det er for mye støv i blandingen din kan det påvirke fargen på gulvet, og gi en skygget effekt.

 

4. Å blande det resinbundne aggregatet ditt

Hell resin i tvangsblanderen, som blander den med aggregatet. La den kjøre i 30-40 sekunder, og så kan du forsiktig helle i resten av småsteinene og sanden. Det er viktig å fordele sanden jevnt, om ikke vil den vises som små, stygge klumper i blandingen. Gå for en grøt-aktiv konsistens.

HUSK: Ikke bland lengre enn 5 minutter etter å ha hatt i resinen! Og, hver runde må blandes akkurat like lenge for å hindre ulikheter i farge. Nå er du klar til å bruke blandingen din av resinbundet aggregat.

Hell det i en plastikkdekket trillebår, skru av tvangsblanderen, og tøm den HELT ved å bruke en sparkel og børste. Tørk den ren med rubbing alcohol, og til slutt burde du tørke den med WD40 sånn at ikke resinen henger fast. Vi anbefaler å gjøre dette mellom runder. Om det henger igjen rester fra tidligere runder, kan også dette forårsake fargevariasjoner eller flekker.

 

5. Installer det resinbundne aggregatet ditt

Sjekk en gang til at basen er som den skal. Du vil kanskje kritte ut ett område om gangen, og nummerere dem for å sørge for at blandingen distribueres jevnt.

Så kan du helle hele blandingen i en haug. Husk å jobbe fra den ytterste kanten og innover. Tørk sparkelen din med rubbing alcohol jevnlig (etter hvert sjette «drag», omtrent, sånn at ikke resinen henger fast). Bruk sparkelen til å presse blandingen ned mot basen, som presser den sammen og sprer den til ønsket tykkelse. Sørg for å ikke gjøre for mange «overganger» med sparkelen – det kan ødelegge overflaten. Når du har spredd blandingen, må den nærmeste kanten holdes løs og «røff», så den ikke stivner helt før neste runde er klar. Så kan du helle i den neste runden med blanding – helst før kanten fra forrige runde har hatt tid til å tørke – på den måten får du en helt usynlig overgang.

Det ovenfor er vårt forslag til en 5-stegs guide til å mikse resin i en tvangsblander, som åpenbart ikke er en utfyllende guide til hvordan det gjøres. Om ikke du er sikker på hva en resinbundet overflate er, eller fordelene med en, vil du kanskje lese våre mer utfyllende blogginnlegg: "Hva er fordelene med Epoxy resin / Hva er Epoxy gulv".

 

 

Hva trenger jeg for å installere en resinoverflate?

Når du har begynt å blande resinen, har du begrenset med tid før den stivner og herdes. Derfor, vil du ønske å være så godt forberedt som mulig, ved å ha alt du trenger før du begynner. Det finnes mange verktøy man trenger til installasjonen, så her er en liste over utstyr vi anbefaler å ha om du skal mikse resin for ting som en innkjørsel: 

Utstyrsliste:

 • Tvangsblander, SoRoTos modell 100-120L anbefales til dette formålet
 • Røresystem med SA120NEG visp for resin-binderen med tyntflytende produkter
 • Sementbøtte med kapasitet på omtrent 10L
 • En flat sement-jutter (brukt til å jevne/flate ut)
 • 2 sparkel
 • Beskyttelse, som hansker, briller og knebeskyttelse
 • Hydrometer for å sjekke fuktighet i jord (fuktighet under 80%)
 • Brenner for å tørke og varme basen
 • Barriere (teip, kjegler, eller lignende)
 • Andre tilfeldige ting: kritt, målebånd, gaffateip (for å kante)

Det var vår anbefalte utstyrsliste, som åpenbart kan tilpasses de verktøyene du foretrekker = men du er ikke helt ferdig med forberedelsene dine. Det er en veldig god idé å tilkalle et team på 3 personer for å jobbe så effektivt som mulig (som er veldig viktig når man jobber med resin). 

De 3 rollene burde fordeles slik:

 1. En person som hovedsakelig mikser

 2. En person sjekker overflaten, og sprer aggregatet med sement-jutteren

 3. En person kritter ut de ønskede områdene, som sikrer at bare én runde resin helles ut om gangen og at den er plassert på riktig sted – med aggregatet distribuert perfekt.

 

Du kan lese mer om forskjellene mellom resinbundne og resinbondede aggregater her.  

Nå burde du være godt forberedt til å lage en resinblanding i en tvangsblander, som gir deg de beste resultatene når du mikser resin (om du er usikker på hva du kan mikse i en tvangsblander og hva du burde mikse i en trommelblander, kan du lese mer om det her). Om du ser etter mer informasjon om temaet, kan du se til de andre blogginnleggene på nettsiden vår.

Lykke til med prosjektet ditt!